公眾號(hào):mywangxiao
及時(shí)發(fā)布考試資訊
分享考試技巧、復(fù)習(xí)經(jīng)驗(yàn)
新浪微博 @wangxiaocn關(guān)注微博
聯(lián)系方式 400-18-8000
第一部分教育理論與實(shí)踐
Ⅰ.名詞解釋(10分)
1. 教育目的
2. 德育
Ⅱ.判斷題(認(rèn)真閱讀下面5個(gè)句子,正確的在括號(hào)內(nèi)填“T”,錯(cuò)誤的填“F”)(10分)
1. 師生關(guān)系如何無所謂,只要教師業(yè)務(wù)能力強(qiáng)就行。 ( )
2. 建立良好的師生關(guān)系是教育工作取得成效的重要因素。 ( )
3. 教育機(jī)智是教師靈感的突現(xiàn)。 ( )
4. 一般認(rèn)識(shí)能力是特殊認(rèn)識(shí)能力的基礎(chǔ),特殊認(rèn)識(shí)能力又有助于一般認(rèn)識(shí)能力的發(fā)展。 ( )
5. “發(fā)現(xiàn)法”要有一定的知識(shí)經(jīng)驗(yàn)儲(chǔ)備,要求學(xué)生有相當(dāng)?shù)乃伎剂?,因而不太適用于低年級(jí)教學(xué)。 ( )
第二部分英語專業(yè)基礎(chǔ)知識(shí)
Ⅰ.詞匯與結(jié)構(gòu)/Vocabulary and structure(20分)
從每題所給的A、B、C、D四個(gè)選項(xiàng)中,選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。
1. December is _________ month of the year.
A. twelfth
B. the twelve
C. the twelvth
D. the twelfth
2. You'd better _________ loudly when they are sleeping.
A. speak
B. to speak
C. not to speak
D. not speak
3. --Do you want to go to the movie, Jane?
-- _________ . I feel like doing something different.
A. Don' t mention it
B. I don' t want it
C. I don't think so
D. Not really
4. --Was his father very strict with him when he was at school?
--Yes. He had never praised him _________ he became one of the top students in his grade.
A. after
B. unless
C. until
D. when
5. It' s really hot _________ January in Harbin now. Better take off your coat.
A. in
B. during
C. for
D. to
6. --When can we discuss the problem?
-- _________ when we can, we must prepare for it right now.
A. No matter
B. Even though
C. As soon as
D. So that
7. The police still haven' t found her, but they' re doing all they _________.
A. may
B. can
C. must
D. will
8. I was _________ and all of my equipment _________ working well.
A. in good healthy; was
B. in a good health; were
C. in good health; was
D. in good healthy; were
9. I took my condenser to a shed in the fields _________ I could do my experiment.
A. where
B. which
C. that
D. why
10. I had to _________ because someone else wanted to use the phone.
A. give up
B. put up
C. hang up
D. ring up
11. We _________ to move but are still considering where to go.
A. are deciding
B. decided
C. have decided
D. had decided
12. Energy is _________ makes one work.
A. what
B. something
C. anything
D. that
13. -- Has your former classmate come back from America?
-- Yes, he _________ there for eight years.
A. has stayed
B. stays
C. was stayed
D. stayed
14. If I _________ long enough to have a job, I would choose to be a doctor, those AIDS _________ patients.
A. had lived ; helping
B. should live ; help
C. were to live; helping
D. should have lived; help
15. --Could you tell Lucy about the news when you see her?
--Sure, I will _________ I see her.
A. certainly
B. fortunately
C. probably
D. immediately
16. We' re so busy that no one in the office can _________ for any other work.
A. spare
B. be spared
C. share
D. be shared
17. He regards that book _________ one of the worst that he's _________ read.
A. to be, ever
B. to be, never
C. as, ever
D. as, never
18. --Did you get a job?
--No, I _________ , but it' s no use.
A. expected
B. tried to
C. managed to
D. planned
19. --Do you know that Jack _________ a postman for about six years?
--Yes, I see.
A. has become
B. has turned
C. has changed
D. has been
20. The girl must have been reading at this moment last Sunday, _________ she?
A. wasn't
B. didn' t
C. mustn't
D. hadn' t
Ⅱ.閱讀理解/Reading comprehension(50分)
A
Mr. Brown was going away for a week. Before he left, he said to his son, "If anyone asks for me, you can tell him that your father has been out for doing something, and will be back in a week, then be sure to ask him to sit down for a cup of tea. "
"OK, Dad," said his son. But he was afraid his son couldn't remember this, so he wrote these words down on a piece of paper and gave it to him. His son put it into his small pocket, took it out and looked at it every now and then.
Four days passed, but no one came to see his father. The boy thought that there was no man tocome and that the piece of paper was of no more use for him, so he burnt it that evening.
The next afternoon, someone knocked at the door. The boy opened it. A man was standing at the door and said, "Where is your father?" The boy put his hand into his pocket at once and looked for the piece of paper. He could not find it. He suddenly remembered he had burnt it, so he shouted, "No more. "
The man was very surprised. He asked, "No more? I met your father last week. When did it happen?"
"Burnt yesterday evening. "
21. Mr. Brown told his son that _________.
A. he would be away from home for four days
B. he would be back in seven days
C. he would be back in a month
D. he liked a cup of tea
22. Mr. Brown wrote the words down on _________.
A. the wall
B. the door
C. a piece of paper
D. his son's pocket
23. A man came to visit the boy's father on _________.
A. the second day
B. the third day
C. the fourth day
D. the fifth day
24. The man was very surprised because _________.
A. he thought the child's father was dead
B. the child didn't ask him to sit down
C. the child gave him a cup of tea
D. he couldn't find that piece of paper _________.
25. What was burnt?
A. The piece of paper.
B. Mr. Smith.
C. The visitor.
D. The boy.
B
Everyone becomes a little more forgetful as they get older, but men' s minds decline more thanwomen' s, according to the results of a worldwide survey.
Certain differences seem to be inherent in male and female brains: Men are better at maintaining and dealing with mental images (useful in mathematical reasoning and spatial skills), while women tend to excel (擅長(zhǎng)) at recalling information from their brain' s files ( helpful with language skills and remembering the locations of objects).
Many studies have looked for a connection between sex and the amount of mental decline (衰退) people experience as they age, but the results have been mixed.
Some studies found more age-related decline in men than in women, while others saw the opposite or even no relationship at all between sex and mental decline. Those results could be improper because the studies involved older people, and women live longer than men : The men tested are the survivors, "so they're the ones that may not have shown such cognitive decline," said study team leader Elizabeth of the University of Warwick in England.
People surveyed completed four tasks that tested sex-related cognitive skills: matching an object to its rotated form, matching lines shown from the same angle, typing as many words in a particular category (范圍) as possible in the given time, e.g. "object usually colored gray", and recalling the location of objects in a line drawing. The first two were tasks at which men usually excel; the latter were typically dominated by women.
Within each age group studied, men and women performed better in their separate categories on average. And though performance declined with age for both genders, women showed obviously less decline than men overall.
26. The underlined word in the second paragraph means _________.
A. natural
B. great
C. obvious
D. absolute
27. According to the passage, which of the following can NOT be typed into the same category.'?
A. Cloud.
B. Sheep.
C. Trees.
D. Goose.
28. Which of the following statements is true according to the article?
A. Men do better than women when it comes to learning English.
B. Women stand out at remembering people' s names.
C. Men .excel at typing as many words in a particular category as possible in the given time.
D. Women excel at dealing mathematic problems.
29. One important factor that affects the correctness of the results is that _________.
A. the old men tested may not have shown such cognitive decline
B. people surveyed are all old
C. people taking part in this test came from all over the world
D. womenlive longer than men
30. The author aims to' tell us that _________.
A. women' s minds perform better than men' s
B. men's minds decline more with age
C. everyone becomes a little more forgetful as they get older
D. a survey on human's mind decline was done recently
C
It seems that politicians around the world are thinking about the health of their countries. While in China, Chen Zhu has announced his plans for a universal health service and reform across health services. Gordon Brown, the UK Prime Minister, has also announced he is planning to make some changes in our health service.
The crux of Mr. Brown' s proposals is related to giving the NHS ( National Health Service) a greater focus on prevention, rather than just curing patients.
He is planning to introduce increased screening for common diseases such as heart disease, strokes and cancer, for example, breast cancer. In Britain there are 200,000 deaths a year from heart attacks and strokes, many of which might have been avoided if the condition had been known about.
Initially, the diagnostic (診斷的) tests will be available for those who are vulnerable, or most likely to have the disease. One example is a plan to offer all men over 65 an ultrasound test to check for problems with the main artery (動(dòng)脈), a condition which kills 3,000 men a year. The opposition have criticized Mr. Brown' s proposals, saying that they are just a trick, and claiming that there is no proper timetable for the changes. They also say that Mr. Brown is reducing the money available for the treatment of certain conditions while putting more money towards testing for them.
The NHS was founded in 1948, and is paid for by taxation. The idea is that the rich pay more towards the health service than the poor. However, in recent years there has been a great increase in the use of private health care, and it' s much quicker. The NHS waiting lists for operations can be very long, so many people who can afford it choose to pay for medical care themselves.
31. The underlined word "vulnerable" in the fourth paragraph probably means _________.
A. sick
B. weak
C. wounded
D. old
32. All the following statements are true except that _________.
A. all people should pay for their health care at the NHS
B. some people are against the reform of health care
C. the writer is likely to come from Britain
D. more money will be spent on testing people than before _________.
33. Which of the following is the reason for the increasing private health care?
A. People are paying more attention to their own health.
B. People are well off enough to pay their health care.
C. The NHS was not available for most of the people.
D. It' s not so convenient for people to go to the NHS for their health care.
34. According to the passage, the purpose of the health reform plan in the UK is to _________.
A. encourage more private health care
B. focus on the prevention rather than on curing the patient
C. deal with the main artery problems
D. fight against the opposition in the UK
35. The author of this passage intends to tell us
A. the NHS should be reformed right away
B. more and more people are dying from diseases
C. the plan to reform the NHS in the UK
D. the criticism of Mr. Brown' s proposals
D
More than 6000 children were expelled(開除) from US schools last year for bringing guns and bombs to school, the US Department of Education said on May 8.
The department gave a report on the expulsions as saying handguns accounted for 58 percent of the 6093 expulsions in 1996--1997, against 7 percent for rifles(步槍) or shotguns and 35 percent for other types of firearms.
"The report is a clear sign that our nation' s public schools are cracking down (嚴(yán)懲) on students who bring guns to school", Education Secretary Richard Riey said in a statement, "We need to be tough-minded(堅(jiān)強(qiáng)的) about keeping guns out of our schools and do everything to keep our children safe. "
In March 1997, an ll-year-old boy and a 13-year-old using handguns and rifles shot dead four children and a teacher at a school in Jonesboro, Arkansas. In October, two were killed and seven wounded in a shooting at a Mississippian school. Two months later, a 14-year-old boy killed three high school students and wounded five in Daducab, Kentucky.
" Most of the expulsions(開除), 56 percent, were from high schools, which have students from about age 13, 34 percent were from junior high schools and 9 percent were from elementary schools. " The report said.
36. From the first paragraph we can infer that in US schools _________.
A. students enjoy shooting
B. students are eager to be soldiers
C. safety is a problem
D. students can make guns
37. The report from the US Department of Education shows that _________.
A. the number of the expulsions is now large
B. the number of the expulsions is wrong
C. there are soldiers hiding among the students
D. guns are out of control in US schools
38. The main idea of Paragraph Four shows us _________.
A. some examples of shootings in US schools
B. the Americans' feeling
C. some famous schools
D. that some teachers were killed by students
39. How many students were shot dead in 1997 in US schools?
A. 10
B. 9
C. 12
D. 22
40. From this passage we know that _________.
A. every American cannot have guns
B. only soldiers and the police can have guns
C. every American citizen can own guns
D. teachers have no money to buy guns
E
YANGON--Myanmar has officially accepted an offer of the United States to send humanitarianaid (人道主義援助) to the country' s cyclone (颶風(fēng);暴風(fēng)) victims, state radio reported Friday in a night broadcast Myanmar Deputy Foreign Minister U Kyaw Thu gave the assurance Friday, saying that the country is receiving such relief aid from any other country without limit at this time according to its policy(政策) of dealing with the disaster, the report said.
Kyaw Thu denied rumors about Myanmar' s turning down of such relief materials from Western countries but accepting those from nations in good relations with Myanmar, saying that the country has never done so in this case.
Kyaw Thu said that wishers abroad may make cash donation through Myanmar embassies (使館) stationed there, while those who like to donate relief goods may present them at the Yangon International Airport and seaports.
According to the report, the US relief aid would arrive in Yangon in days.
A Foreign Ministry statement said," Earlier on Friday at this moment, the international community can best help the victims by donating emergency provisions such as medical supplies, food,cloth, electricity generators, and materials for emergency shelter or with financial assistance,"
adding that "Myanmar will wholeheartedly welcome such course of action".
"The government and the people of Myanmar are grateful to the friendly nations, the United Nations, international organizations, non-governmental organizations, private individuals and others for their sympathy and generosity," it said.
41. Which of the following is true?
A. The US relief aid was turned down at first and then accepted.
B. The US relief aid has been sent to the capital city of Myanmar.
C. There are rumors(謠言) that Myanmar has turned down the US relief aid.
D. Myanmar will wholeheartedly welcome such course of action but the US relief aid.
42. We Chinese may denote money to help the country's cyclone victims through _________.
A. The Myanmar embassy in Beijing
B. the Yangon International Airport
C the United Nations
D. the Yangon International seaports
43. What can the international community(組織)best help the victims in Myanmar?
A. Medical supplies.
B. Financial assistance.
C. Electricity generators.
D. All of the above.
44. What is Myanmar' s policy toward the aids from abroad?
A. Myanmar prefers cash donation to relief goods.
B. Myanmar only receives emergency provisions such as medical supplies, food, cloth, electricity generators, etc.
C. Myanmar receives relief aid from any other country without any limit.
D. Myanmar prefers relief goods to cash donation.
45. The title that best expresses the idea of the passage is
A. How to help Myanmar
B. Myanmar accepts US humanitarian aid officially
C. Myanmar is receiving relief aid from any other country without limit
D. The government and the people of Myanmar are grateful
Ⅲ.短文改錯(cuò)/Proofreading and error correction(10分)
We use both words and body language to express our
thoughts and opinions but to communicate with other 46.
people. We can learn a lot of about what a person is thinking 47. _________
by watch his or her body language. Words are important, 48. _________
but the way a person stands, folds his or her arms, or moved his 49. _________
or her hands can also give us informations about his 50. _________
or her feelings. Just like speaking language, body language is 51. _________
different from culture to culture. Making eye contact--looking 52. _________
directly in someone's eyes is in some countries a way 53. _________
to show interest. In another countries, however, eye contact 54. _________
is way to show that a person is rude or disrespectful. 55. _________
Ⅳ.漢英翻譯/Translation(10分)
56.他自己管理這家公司。
57.想一想我們可以去哪兒吃飯。
58.無視食品的安全導(dǎo)致多家公司面臨前所未有的困難。
59.地震雖然僅持續(xù)了幾分鐘,卻幾乎毀了整座城市,這使得大家比以往任何時(shí)候都更關(guān)注建筑物的質(zhì)量。
60.過去在晚上,我常常與父母一起看電視,而現(xiàn)在我得學(xué)習(xí)。
V.教學(xué)設(shè)計(jì)/Teaching plan(10分)
請(qǐng)?jiān)O(shè)計(jì)一節(jié)課的教案,教學(xué)目的是讓學(xué)生學(xué)會(huì)表達(dá)自己觀點(diǎn)的某些表達(dá)法。
第一部分教育理論與實(shí)踐
Ⅰ.名詞解釋
1.教育目的是社會(huì)對(duì)學(xué)校教育培養(yǎng)造就人才個(gè)體的質(zhì)量規(guī)格或素質(zhì)標(biāo)準(zhǔn)要求的總設(shè)想、總規(guī)定。
2. 德育是教育者根據(jù)一定社會(huì)的要求,有目的、有計(jì)劃地對(duì)受教育者施加政治、思想和道德方面的正面影響,以培養(yǎng)教育者所期望的、社會(huì)所需要的思想品德的教育活動(dòng)。
Ⅱ.判斷題
1.F 2.T 3.F 4.F 5.T
第二部分英語專業(yè)基礎(chǔ)知識(shí)
Ⅰ.詞匯與結(jié)構(gòu)
1.D [解析]注意12的序數(shù)詞拼寫,應(yīng)該是twelfth。序數(shù)詞前應(yīng)該有定冠詞,所以答案選D。
2. D[解析]You’d better(not)do sth.為常見句式。題意為“當(dāng)別人睡覺的時(shí)候你最好不要大聲講話。”故選D。
3. D[解析]Not really表示否定,但語氣較輕,意為“不很……”;Don’t mention it意為“別提了。不用客氣”,多用于回答別人的感謝,也可在回答別人道歉時(shí)用;I don’t want it意為“我不想要它”;I don’t think so意為“我并不這么認(rèn)為”。
4. C[解析]not...until…句式,其意為“直到……才……”。
5. C [解析]for意為“對(duì)……來說”,若用in,則指哈爾濱一月份的天氣很熱,不符合事實(shí)。
6. A[解析]No matter 論";Even though即使;As soon as盡快;So that所以。
7. B[解析]do all one Can為常見詞組,意為“盡力”或“竭盡全力”。
8. C[解析]考查短語和單復(fù)數(shù)。
9. A [.解析]根據(jù)句意應(yīng)該選擇一個(gè)表示地點(diǎn)的引導(dǎo)詞,所以答案選A。
10.C[解析]give up放棄;put up舉起,架起,修建, 貼;hang up掛斷(電話);ring up(給某人)打電話。
11.C [解析]用現(xiàn)在完成時(shí)表示過去發(fā)生或完成的某一動(dòng)作對(duì)現(xiàn)在造成的影響或結(jié)果。
12.A [解析]what=something that,that后構(gòu)成一個(gè)定語從句,修飾something。
13.D[解析]既然答句說他已經(jīng)回來了,那么他在美國(guó)待了8年是過去的事了,所以答案選D。
14.C [解析]Ⅱ…were to…用于虛擬語氣,意為“如果……”。
15.D [解析]immediately=the moment=as soon as,意為“一……就”。
16.B[解析]spare在此表示“騰出或省去(多余的人或物)”。
17.C[解析]考查短語和副詞用法,答案選C。
18.B[解析]I tried to為I tried to get a job的省略形式,意為“努力(找工作)”;manage to do成功地做了某事,是有明確結(jié)果的。根據(jù)but it’s no use可以推斷8正確。
19.D [解析]A、B、C三項(xiàng)都是終止性動(dòng)詞,不能和后面的for about six years連用。
20.A[解析]must表示“推測(cè)”,此種句式改為反意疑問句時(shí),應(yīng)將其還原為非推測(cè)性的事實(shí)陳述句式,即The girl was reading at this moment last Sunday。故答案選A。
Ⅱ.閱讀理解
21.B[解析]根據(jù)第一段If anyone asks for me,you Can tell him that your father has been out for doing something,and will be baCk in a week,then be sure to ask him to sit down for a Cup of tea.知道答案選B。
22.C[解析]根據(jù)第二段…h(huán)e wrote these words down on a pieCe of paper知道答案選C。
23.D[解析]根據(jù)文章內(nèi)容知道前四天都沒有人來,于是小男孩把紙條燒掉了,第二天就有人來了,所以來人時(shí)是第五天,答案選D。
24.A [解析]根據(jù)文章內(nèi)容,小男孩說“昨天晚上燒掉了”,那個(gè)不知情的陌生人以為說的是小男孩的父親死了火化了。所以答案選A。
25.A[解析]根據(jù)文章內(nèi)容知道,燒掉的實(shí)際上是那張紙條,所以答案選A。
26.A[解析]男女大腦在某些方面的差異是天生固有的。
27.C[解析]根據(jù)文章第五段People surveyed Completed four tasks that tested sex—related Cognitive skills:matChing an objeCt to its rotated form,matChing lines shown from the same angle…推斷,以白色為限定范疇可推出選項(xiàng)C為答案。
28.B [解析]根據(jù)第二段Men ale better at maintaining and dealing with mental images,while women tend to exCel(擅長(zhǎng))at reCalling information from their brain’s files可推出答案為B。
29.A [解析]由第四段的Those results Could be improper beCause the studies involved older people,and women live longer than men…可以推出A正確。
30.B[解析]根據(jù)文章開頭…but men’s minds deCline more than women,s…可知本題答案為B。
31.B [解析]根據(jù)畫線之詞后的…or most likely to have the disease可知8正確。
32.A[解析]根據(jù)文章最后一段的The NHS waiting lists for operations Can be very long,so many people who Can afford it Choose to pay for mediCal Care themselves.可推知A項(xiàng)錯(cuò)誤。
33.D [解析]根據(jù)文章最后一段However,in reCent years there has been a great inCrease in the use of private health Care,and it’s muCh quiCker.The NHS waiting lists for operations Can be very long…可知答案為D。
34.B[解析]根據(jù)文章第二段的…the NHS(National Health ServiCe)a greater foCus on prevention,rather than just Curing patients.可知B正確。
35.C [解析]根據(jù)文章第一段的Gordon Brown,the UK Prime Minister.has also announCed he is planning to make some Changes in our health serviCe.可知本題正確答案為C。
36.C [解析]第一段的內(nèi)容介紹了美國(guó)上一年因?yàn)閿y帶槍支等危險(xiǎn)物品而被開除的學(xué)生數(shù)量超過6000,反映了學(xué)校內(nèi)部的安全很成問題。此題最好用排除法。答案選C。
37.D[解析]A選項(xiàng)說如今開除學(xué)生的數(shù)量很龐大,B選項(xiàng)說被開除的數(shù)據(jù)是錯(cuò)誤的.C選項(xiàng)說學(xué)生中有士兵隱藏,D選項(xiàng)說美國(guó)學(xué)校中帶槍支已經(jīng)不受控制了。根據(jù)上一題的解析和第三段可以知道答案選D。
38.A[解析]第四段介紹了1997年美國(guó)學(xué)校中發(fā)生的槍殺案件,所以答案選A。
39.B[解析]把第四段中介紹的所有槍殺案件中死亡的人數(shù)相加一共9人,所以答案選B。
40.C[解析]A選項(xiàng)說每個(gè)美國(guó)人都不能帶槍,文中沒有提到。B選項(xiàng)說只有士兵和警察才能帶槍,文中也沒有提到。C選項(xiàng)說每個(gè)美國(guó)公民都可以擁有槍支,文中只是說不允許學(xué)生帶搶到學(xué)校,但是美國(guó)公民是有權(quán)利擁有槍支的。D選項(xiàng)說老師沒有錢買槍,文中也沒有提到。所以答案選C。
41.C [解析]由第二段的Kyaw Thu denied(否認(rèn))rumors about Myanmar’s turning down of suCh relief materials from Western Countries可以推出C正確。
42.A [解析]通過第三段的Kyaw Thu said that well wishers abroad may make Cash donation through Myanmar embassies stationed there…可確定本題答案為A o
43.D [解析]由倒數(shù)第二段的…the international Community Can best help the viCtims by donating emergenCy provisions suCh as mediCal supplies,food,Cloth,eleCtriCity generator,and materials for emergenCy shelter or with finanCial assistanCe可知答案為D。
44.C [解析]由第一段內(nèi)容及倒數(shù)第二段的…Myanmar will wholeheartedly welCome suCh Course of aCtion可推出C正確。
45.B [解析]由第一段的Myanmar has offiCially aCCepted an offer of the United States tosend humanitarian aid to the Country’s CyClone viCtims…可推出B為正確選項(xiàng),其他選項(xiàng)都是文章的部分細(xì)節(jié)。
Ⅲ.短文改錯(cuò)
46.but改為and 47.去掉of 48.watCh改為watChing 49.moved改為moves
50.informations改為information 51.speaking改為spoken 52.√
53.第一個(gè)in改為into 54.a(chǎn)nother改為other 55.way改為a way
Ⅳ.漢英翻譯
56. He runs the Company by himself.
57. Think of a plaCe where we Can go for a dinner.
58. Taking no notiCe of food safety Causes many Companies to faCe problems they have never met with before.
59. Although the earthquake lasted only a few minutes, it almost destroyed the whole City, whiCh made people pay more attention to the quality of buildings than ever before.
60. I used to watCh TV with my parents in the evening, but I have to study now.
V.教學(xué)設(shè)計(jì)
TeaChing plan (one' possible version) :
Step 1. Warming up
1. Students talk about the piCtures on the textbook with the teaCher's help.
An abaCus is an old CalCulating maChine used in China until now.
A huge Computer is built to solve some mathematiCal problems. But it is too big.
A CalCulator is a new CalCulating maChine whiCh Can solve a large number of mathematiCal problems.
A PC is a personal Computer whiCh Can solve all kinds of problems and is used widely now.
A notebook Computer is a kind of useful Computer whiCh Can be taken Conveniently like a notebook.
2. Now let' s disCuss what they have in Common in small groups. Remember to use some of the following expressions.
I think that ...
In my opinion ...
I believe that ...
What' s your opinion?
Why do you think so?
Step 2. Listening
Students are asked to read fast the requirement of Ex. 1 and to find out the listening points first. Then listen .to the tape twiCe to Complete Ex 1 .
Step 3. Talking
Imagine that your family is thinking of buying a robot. You Can afford the three robots mentioned in the listening text. Please disCuss whiCh one is the best for you. Remember to disCuss the advantages and disadvantages of eaCh one. Then make your ChoiCe and give reasons.
Use the following expressions in the disCussion:
I believe that ...
I think this one is better beCause ...
Let' s make our deCision ...
In my opinion ...
I' ve deCided ...
I don't like this one beCause ...
(責(zé)任編輯:)